ایمپلنت دندان

جایگزین دائمی دندان رفته با ایمپلنت در کرج

ایمپلنت های دندانی ابزارهای پزشکی هستند که از طریق جراحی درون فک کاشته می شوند تا توانایی جویدن یا ظاهر فرد را احیاء کنند. آنها دندان های مصنوعی مانند روکش، بریج یا دندان مصنوعی را حمایت می کنند. آنها برای چندین دهه به عنوان جایگزینی دائمی و یا ظاهری طبیعی برای پروتزها و بریج ها مورد استفاده قرار گرفته اند.

هنگامی که دندانی به دلیل آسیب یا بیماری از دست می رود، فرد می تواند عوارضی مانند تحلیل سریع استخوان، گفتار ناقص یا تغییر در الگوهای جویدن را تجربه کند که منجر به بروز ناراحتی می شود. جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت بیمار را بهبود بخشد.

سیستم های ایمپلنت های دندانی شامل بدنه ایمپلنت دندانی و اباتمنت ایمپلنت دندانی هستند و ممکن است شامل یک پیچ ثابت کننده اباتمنت نیز باشد. بدنه ایمپلنت دندانی به جای ریشه دندان، از طریق جراحی درون استخوان فک قرار داده می شود. اباتمنت ایمپلنت دندانی معمولاً توسط پیچ فیکساتور اباتمنت به بدنه ایمپلنت متصل می شود و از درون لثه به داخل دهان امتداد می یابد تا از دندان مصنوعی متصل شده حمایت کند.

ایمپلنت دندان؛ بهترین جایگزین دندان از دست رفته

اجزاء ایمپلنت دندانی

برای درک واقعی اینکه چرا ایمپلنت های دندانی استاندارد طلایی گزینه های جایگزینی دندان هستند، باید نگاه دقیق تری به هر قسمت از ایمپلنت دندانی بیندازیم. سه بخش اصلی وجود دارند که برای چندین دهه به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند و اکثر دندانپزشکان به آنها اعتماد دارند، و یک نتیجه درمانی قابل اعتماد را ارائه می دهند.

سه قسمت اصلی اکثر ایمپلنت های دندانی عبارتند از: پست ایمپلنت یا فیکسچر، اباتمنت، و روکش.

فیکسچر ایمپلنت دندانی

فیکسچر پیچی است که طی یک فرایند جراحی کوتاه با استفاده از جراحی پیشرفته با هدایت کامپیوتری وارد استخوان فک می شود. فیکسچر واقعی کمی شبیه ریشه دندان شما به نظر می رسد، که دقیقاً به همان شکلی است که طراحی شده است، بنابراین اگر یک پایه ایمپلنت را ببینید، ممکن است متوجه شوید که انتهای آن درست مانند یک ریشه دندان واقعی مخروطی شکل است.

فیکسچرهای دندانی در طیف وسیعی از قطرهای مختلف در دسترس هستند، این اطمینان را بوجود می آورند که دندانپزشکان می توانند مناسب ترین قطر را برای دندانی انتخاب کنند که به ترمیم نیاز دارد.

به عنوان مثال، ایمپلنت با قطر باریک برای دندان های کوچک تر مانند دندان های پیشین مناسب تر است، در حالی که قطر بزرگ تر برای دندان های بزرگ تر مانند دندان های مولر مناسب تر است. پست های ایمپلنت های دندانی همچنین بر اساس اندازه و محل دندانی که قرار است جایگزین شود متفاوت هستند.

یکی از پرکاربردترین فیکسچرهایی که استفاده می شود ممکن است 18 میلی متر طول داشته باشد، و برای مثال، مینی ایمپلنت های دندانی برای استحکام و پایداری بیشتر، پست های بلندتری دارند. یک فیکسچر دندانی معمولی تو خالی است تا بتوان اباتمنت را روی فیکسچر پیچ کرد.

طراحی ایمپلنت سه تکه امکان پوشاندن پست های ایمپلنت برای اسئواینتگریشن را فراهم می کند، بنابراین لزوماً بلافاصله با پروتز ترمیم نمی شود. در عوض، اباتمنت بعداً متصل می شود، زمانی که دندانپزشک ایمپلنت برای ساخت و قرار دادن پروتز ایمپلنت آماده است.

پس از جراحی کاشت ایمپلنت، قبل از شروع مرحله بعدی در فرآیند کاشت ایمپلنت، تقریباً 4 تا 6 ماه طول می کشد تا بهبود صورت گیرد.

 

اباتمنت ایمپلنت دندانی

اباتمنت یک قطعه اتصال کوچک است که بین پست ایمپلنت و پروتز قرار می گیرد. یک سمت به گونه ای طراحی شده است که در داخل پست ایمپلنت پیچ شود، در حالی که سمت دیگر برای چسباندن پروتز دندانی استفاده می شود. انواع مختلفی از اباتمنت ها وجود دارند که ممکن است بسته به نوع پروتزی که نیاز به حمایت دارد استفاده شوند.

به عنوان مثال، یک روکش دندانی ممکن است به سادگی مانند یک پیچ کوفته به نظر برسد، در حالی که اباتمنت مورد استفاده برای یک پروتز بر پایه ایمپلنت ممکن است دارای اتصالات خاصی باشد که می تواند روی پروتز چفت شود. برخی از اباتمنت ها را همچنین می توان در زوایای مختلف قرار داد تا بتوان اطمینان حاصل کرد پس از اتصال پروتز، ظاهری طبیعی داشته باشند.

بسته به تکنیکی که دندانپزشک ایمپلنت شما استفاده می کند، اباتمنت ممکن است همزمان با پست ایمپلنت قرار داده شود یا ممکن است پس از بوجود آمدن استئواینتگریشن روی پست پیچ شود.

اباتمنت های سفارشی را می توان در لابراتوار دندانپزشکی پس از ایجاد قالبی از بالای ایمپلنت با دندان ها و لثه مجاور ساخت. اندازه، شکل و جنس، به نیاز بیمار و محل دندان بستگی دارد.

 

پروتز ایمپلنت دندانی

اصطلاح پروتز در بیشتر موارد برای اشاره به تعویض عضو، معمولاً بازو یا پا استفاده می شود. با این حال، وقتی صحبت از ایمپلنت های دندانی به میان می آید، پروتز به یک دندان مصنوعی اشاره دارد. طبق تعریف، پروتز بخشی مصنوعی از بدن است و زمانی که شما در مورد پروتز ایمپلنت دندانی صحبت می کنید، به دو قسمت مختلف اشاره می کنید، قسمت فلزی که به استخوان فک متصل می شود و خود دندان واقعی.

پروتز را می توان از مواد مختلفی مانند پرسلن یا سرامیک ساخت و می توان آن را در جای خود پیچ ​​کرد یا روی اباتمنت چسباند.

بسته به تعداد دندان هایی که جایگزین می شوند می توانید پروتز داشته باشید:

 

روکش ایمپلنت

اگر یک دندان تکی تعویض شود روکش دندانی به اباتمنت متصل می شود. روکش های دندانی معمولاً سرامیکی یا ترکیبی از فلز و پرسلن هستند. برای ایجاد یک جایگزین دندان با ظاهری طبیعی، روکش روی اباتمنت پیچ یا سمان می شود.

بریج

اگر تعدادی دندان را پشت سر هم در یک قوس دندانی عوض می کنید، ممکن است از بریج دندان استفاده شود. بریج ها معمولاً از پرسلن ساخته می شوند و فقط به دو ایمپلنت متصل می شوند که آن را محکم در جای خود نگه می دارند. دندان های مصنوعی در یک بریج دندانی با رنگ مطابقت خواهند داشت تا با دندان های طبیعی ترکیب شوند.

 

دندان مصنوعی

برای بیمارانی که یک فک کامل از دندان ها را جایگزین می کنند، می توان از پروتز دندانی بر پایه ایمپلنت استفاده کرد. پروتزهای معمولی روی لثه قرار می گیرند و با ساکشن در جای خود ثابت می شوند. پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی با کمک ایمپلنت های دندانی به طور ایمن در جای خود نگه داشته می شوند. پروتزهای بر پایه ایمپلنت می توانند لبخندی طبیعی به بیماران بدهند. این ترمیم های دندانی معمولاً دندان های پلاستیکی یا پرسلن متصل به پایه آکریلیک هستند که به گونه ای رنگ می شوند که شبیه خط لثه طبیعی باشند.

توصیه هایی برای بیماران

قبل از انتخاب ایمپلنت دندانی، با دندانپزشک خود در مورد مزایا و خطرات احتمالی ایمپلنت های دندانی و اینکه آیا کاندیدای این فرایند هستید یا خیر صحبت کنید.

مواردی که باید در نظر بگیرید عبارتند از:

  • سلامت عمومی شما عامل مهمی در تعیین این است که آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت های دندانی هستید یا خیر، مدت زمان بهبودی بعد از کاشت آنها، و مدت زمانی است که ایمپلنت ممکن است در جای خود باقی بماند.
  • از دندانپزشک خود بپرسید که چه برند و مدلی از سیستم ایمپلنت های دندانی استفاده می شود و این اطلاعات را برای سوابق خود نگه دارید.
  • سیگار کشیدن ممکن است روند بهبودی را تحت تأثیر قرار دهد و موفقیت طولانی مدت ایمپلنت را کاهش دهد.
  • روند بهبودی برای بدنه ایمپلنت ممکن است چندین ماه یا بیشتر طول بکشد، در طول این مدت شما معمولاً یک اباتمنت موقت در جای دندان دارید.

مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندانی

·       دستورالعمل های بهداشت دهان و دندان که توسط دندانپزشک متخصص به شما داده شده است را با دقت دنبال کنید. پاکسازی منظم ایمپلنت و دندان های اطراف برای موفقیت طولانی مدت ایمپلنت بسیار مهم است.

·       برای ویزیت های منظم با دندانپزشک خود برنامه ریزی کنید.

·       اگر ایمپلنت شما شل شده است یا دردناک است، فوراً به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

مزایا و خطرات ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی می توانند کیفیت زندگی و سلامت فردی که به آنها نیاز دارد را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند. با این حال، گاهی اوقات ممکن است عوارضی رخ دهند. عوارض ممکن است بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت دندانی یا خیلی دیرتر رخ دهند. برخی از عوارض منجر به شکست ایمپلنت می شوند (معمولاً به عنوان شلی یا از دست رفتن ایمپلنت تعریف می شود). شکست ایمپلنت دندانی می تواند منجر به نیاز به فرایند جراحی دیگری برای اصلاح یا جایگزینی سیستم ایمپلنت شود.

 

مزایای سیستم ایمپلنت های دندانی:

·       توانایی جویدن را احیاء می کند.

·       زیبایی ظاهری را احیاء می کند.

·       به جلوگیری از کوچک شدن و تحلیل استخوان فک به دلیل از دست دادن دندان کمک می کند.

·       سلامت استخوان و لثه های اطراف را حفظ می کند.

·       به ثابت نگه داشتن دندان های مجاور (نزدیک) کمک می کند..

·       کیفیت زندگی را بهبود می بخشد

 

خطرات مرتبط با سیستم ایمپلنت دندانی:

·       آسیب به دندان های طبیعی اطراف در هنگام کاشت ایمپلنت دندانی.

·       آسیب به بافت های اطراف در حین جراحی، مانند سوراخ شدن سینوس.

·       آسیب حین جراحی (به عنوان مثال، شکستگی استخوان فک اطراف).

·       عملکرد ناکافی، مانند احساس اینکه دندان ها هنگام بستن بایت به طور معمول به یکدیگر نمی رسند.

·       احساس لق شدن یا پیچ خوردگی دندان در محل، ناشی از شل شدن پیچ اباتمنت.

·       شکست بدنه ایمپلنت (شلی بدنه ایمپلنت)

o      به دلیل عفونت سیستمیک، که ممکن است در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده بیشتر باشد.

o      به دلیل عفونت موضعی درون استخوان و لثه که از بدنه ایمپلنت حمایت می کند.

o      به دلیل تأخیر در بهبودی، که ممکن است در بیماران سیگاری بیشتر باشد.

·       مشکل در پاکسازی لثه های اطراف ایمپلنت و در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان.

·       بیماری پریودنتال درمان نشده.

·       بی حسی پس از جراحی به دلیل برخورد یا آسیب عصبی.

همیشه قبل از انجام هر گونه روش تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) یا رادیوگرافی با اشعه ایکس، به ارائه دهندگان مراقبت های سلامت و تکنسین های تصویربرداری اطلاع دهید که ایمپلنت دندانی دارید. ایمپلنت های دندانی می توانند این تصاویر را مخدوش کنند یا در آنها اختلال ایجاد کنند. FDA از هیچ گونه عارضه نامطلوب گزارش شده برای روش های MRI یا رادیوگرافی با اشعه ایکس با ایمپلنت دندانی آگاه نیست.

روش هایی که ایمپلنت های دندانی از نظر ایمنی ارزیابی می شوند

سیستم های ایمپلنت های دندانی معمولاً از موادی ساخته می شوند که از استانداردهای اجماع بین المللی سازمان بین المللی استاندارد International Organization for Standardization (ISO) پیروی می کنند. این استانداردها جزئیاتی دارند در مورد آنچه که یک ماده ایمن را می سازد. اکثر سیستم های ایمپلنت دندانی از تیتانیوم یا اکسید زیرکونیوم ساخته شده اند. گاهی اوقات از مواد دیگری مانند آلیاژهای طلا، آلیاژهای بر پایه کبالت، آلیاژهای تیتانیوم یا مواد سرامیکی استفاده می شود. سوابق ایمنی این مواد به خوبی شناخته شده است.

سیستم های ایمپلنت های دندانی بر اساس استانداردهای اجماع بین المللی ارزیابی می شوند. آزمایش زیست سازگاری، برای نشان دادن اینکه تماس بدنی با ابزار باعث ایجاد عوارضی مانند تحریک یا واکنش آلرژیک نمی شود، بخشی از ارزیابی است که به اطمینان از ایمن بودن مواد موجود در سیستم ایمپلنت دندانی کمک می کند و هنگام کاشت در افراد عوارض جانبی ایجاد نمی کند.

برای اینکه تولید کنندگان سیستم های ایمپلنت های دندانی را در ایالات متحده به بازار عرضه کنند، ابتدا باید به FDA نشان دهند که سیستم های آنها به اندازه سیستم های ایمپلنت های دندانی موجود در بازار ایمن و مؤثر هستند.

سخن پایانی

به طور خلاصه، ایمپلنت های دندانی اوج گزینه های جایگزینی دندان را نشان می دهند و یک راه حل دائمی و طبیعی برای افرادی ارائه می دهد که به دنبال احیاء لبخند و عملکرد دهان خود هستند. بیماران با درک جزئیات قطعات ایمپلنت دندانی، می توانند به اثربخشی و قابلیت اطمینان این استاندارد طلایی گزینه های جایگزینی دندان اعتماد کنند.

بیماران با ایمپلنت های دندانی، می توانند از سفارشی سازی دقیق هر جزء برای مطابقت با نیازهای منحصر به فرد خود بهره مند شوند و زیبایی، عملکرد و دوام بهینه را تضمین کنند. خواه جایگزینی یک دندان با یک روکش، چند دندان با یک بریج، یا یک فک کامل با پروتز بر پایه ایمپلنت، ایمپلنت های دندانی راه حلی مطمئن و با دوام برای از دست دادن دندان ارائه می دهند.

خدمات دندانپزشکی زیبایی در مطب دندانپزشکی دکتر ساغر غفاری پور

مقالات دندانپزشکی زیبایی

نمونه درمان دندانپزشکی زیبایی

‫0/5 ‫(0 نظر)